nestor archibal
fsc

Getest door mama Saskia

Saskia, mama van 2 kindjes, kreeg een exemplaar van Archibal. Ze wou het boek wel eens testen met haar 3 jarige dochter, maar had oorspronkelijk toch wat twijfels: was het onderwerp niet te zwaar en waren de teksten niet te lang? Pagina per pagina wisten Archibal en Nestor zich niet alleen een weg te banen naar het oerbos, maar ook naar het hart van de kleine meid. Lees verder hoe dat precies in zijn werk ging…

Toen ik het boek “Archibal de Boekenworm” voor het eerst zag was ik, toegegeven, een beetje sceptisch. Niet omwille van de thematiek, integendeel. Wel omwille van de teksten die er vrij lang uitzagen. Ik vroeg me ook af hoe deze thematiek vertaald was in het boek en of het ook mijn 3-jarige dochter zou boeien.

Op een avond toonde ik haar ons nieuwe boek in het boekenrek. Met veel nieuwsgierigheid nestelde ze zich naast me op bed.

Een eerste lach zag ik al bij haar toen ik het woord “sapperdeslaatjes” voorlas.

Blad na blad bleef mijn anders zo energieke dochter stil naast me zitten. De auto’s die stinken in de stad werden begeleid door haar opgetrokken neusje dat ze dichthield met haar vingers.

Een eerste kennismaking met het FSC logo volgde toen Archibal in het park aankwam. Ze heeft toen wel een keer of vijf “FSC label” uitgesproken, geen evidente lettercombinatie voor een driejarige.

Wanneer Juf Vanessa later uitlegt wat er gebeurt in de oerbossen, reageert mijn dochter verbouwereerd “ooohhhh, mama, dat mag NIET!”. Ze was helemaal mee met het verhaal.

Archibal is een ontzettend leerrijk boek dat heel bevattelijk is voor jonge kinderen. Van begin tot einde zat mijn dochter erg geboeid te luisteren. Ondertussen kennen we het boek al praktisch van buiten en herkent onze meid overal het FSC label. “Mama, papa!!!! Kijk, het FSC label!!!!!” Vaak hebben wij het zelfs nog niet eens gezien. Ze blijft ook onthouden wat het FSC label betekent, wat uiteraard de bedoeling is 🙂

Naast de inhoudelijk mooie boodschap zorgen de schrijfstijl, het verhaal en de illustraties van “Archibal de Boekenworm” ervoor dat dit een echte aanrader is!

Top